Nieuws

Verkeersmarkt 2019 afgelast
Tot onze grote spijt hebben wij moeten besluiten om de Verkeersmarkt 2019 af te lassen. Lees hier verder

Aanleg rotonde Noordsingel-Overloonseweg

Op maandag 15 april wordt begonnen met de aanleg van een rotonde op de kruising Noordsingel-Overloonseweg-St.Jozefweg.
De kruising is vanwege de werkzaamheden afgesloten tot begin juli. Het verkeer wordt omgeleid via de buitenring (Oostsingel, Zuidsingel en Westsingel).
Naast de verbeteringen voor de verkeersdoorstroming wordt er ook een hemelwaterriool onder het kruispunt aangebracht, vandaar dat het voor alle verkeer is afgesloten. Het uiteindelijke doel van deze werkzaamheden is dat de verkeersveiligheid en de oversteek voor fietsers wordt verbeterd.
Met de aanleg van een rotonde gaat een langgekoesterde wens van vele inwoners in vervulling. Op de huidige kruising zijn tal van ernstige en zeer ernstige verkeersongevallen gebeurd.

Verkeersmarkt 30 juni 2019

Op deze Verkeersmarkt vindt u diverse stands die te maken hebben met het verkeer en veiligheid in het verkeer. Thema van dit jaar is Rij Mono! Daarmee sluit Smile Venray aan op de landelijke actie Rij Mono.
Binnenkort volgt meer informatie

Vanaf 1 juli 2019 bellen of appen op de fiets verboden.

Bellen of appen op de fiets wordt deze zomer verboden.
De boete voor het vasthouden van het mobieltje van niet gemotoriseerde voertuigen, zoals de fiets, is 95 euro. Vanaf 1 juli 2019 wordt het verbod voor het vasthouden van een mobiele telefoon in het verkeer namelijk uitgebreid naar alle bestuurders van een voertuig.

Voor automobilisten is het al jarenlang verboden om een mobieltje vast te houden tijdens het rijden. Voor bestuurders van gemotoriseerde voertuigen kost de boete 240 euro.

Maar ook wordt de term ‘mobiele telefoon’ uitgebreid tot ‘mobiel elektronisch apparaat’. Dat betekent dat ook andere elektronische apparaten zoals tablets en camera’s niet langer zijn toegestaan in het verkeer. Als een mobiele apparaat in een houder zit, mag dit worden gebruikt voor bijvoorbeeld navigatie.