Smile Oostrum

In oktober 2018 heeft Oostrum zich aangesloten bij Smile Venray. Smile Venray is ontstaan vanuit de werkgroep Smile Landweert en breidt zich langzamerhand uit over de wijken en dorpen van Venray. Dus ook Oostrum is nu vertegenwoordigd binnen de werkgroep.

Smile Oostrum is in oktober meteen van start gegaan met de verlichtingsactie voor fietsers. Tijdens die actie werden de verlichting van fietsers gecontroleerd en ook werd op diverse plaatsen de tekst “Zet je licht aan” op het wegdek aangebracht.
Meteen werden ook enkele verkeerspunten bekeken en besproken: het drukke verkeer over de Mgr.Hanssenstraat, de kruising Mgr.Hanssenstraat- Stationsweg, de vernieuwde situatie op de Mgr.Hanssenstraat, de bloembakken aan de kruising Mgr.Hanssenstraat – Vlasakker – Geijsterseweg, alsook het parkeren rond de basisschool.


Wat doet Smile Oostrum?
In samenwerking met Smile Venray worden er acties georganiseerd, zoals een verlichtingsactie, worden verkeersproblemen besproken samen met een verkeersdeskundige, en in juni staan wij ook op de Verkeersmarkt in Venray!

Smile Oostrum heeft ook in werking gesteld dat er in april voor een periode van twee weken een zgn. snelheidssmiley in de Mgr.Hanssenstraat komt te hangen. Dit naar aanleiding van klachten van inwoners dat er soms wel heel erg hard wordt gereden. Tijdens de verlichtingsactie hebben wij dat zelf ook mogen constateren. Met deze smiley hopen wij de verkeersdeelnemers bewust te maken van hun snelheid. Bij de politie wordt een verzoek gedaan om snelheidscontroles te gaan doen.
Daarnaast gaan wij, ook op verzoek van bewoners, aandacht besteden aan een probleem bij de Ghúnenbeek. Verkeer dat vanaf de Wanssumseweg het dorp in rijdt verzuimd daar veelvuldig voorrang te verlenen aan verkeer dat van rechts uit de Ghünenbeek komt. Aangeziens daar veel schoolgaande kinderen de weg over willen steken levert dat vaak ongewenste gevaarlijke situaties op.

Smile Oostrum is ook te vinden op Facebook! Klik hier.